ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση για τη συγκρότηση και προσδιορισμό των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων

12 Ιουν 2017
199 φορές
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση για τη συγκρότηση και προσδιορισμό των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων που πρέπει από κοινού να ορίσουμε, παρουσία των κ.κ Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο Χρήστο, Πρύτανη Δ.Π.Θ., Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Δημάρχων Ν. Δράμας, , Προέδρου Εργατικού Κέντρου Δράμας, Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας, Προέδρου Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. - Αν.Μακ., Προέδρου Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. - Αν.Μακ., Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, Προέδρους Ιατρικού, Οδοντιατρικού & Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας. Απουσίαζε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, λόγω έκτακτου διοικητικού κωλύματος, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι η συμμετοχή του είναι δεδομένη.
Ο κάθε φορέας ανέπτυξε τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα ευθύνης του. Από τη συνεδρίαση προέκυψε ως κοινή διαπίστωση η αναγκαιότητα συλλογικής δράσης για την προώθηση των τοπικών ζητημάτων. Ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε διαπιστώσεις και σε καμία άγονη παρελθοντολογία αλλά να σταθούμε με ευθύνη μπροστά στο παρόν και πολύ περισσότερο μπροστά στην ευθύνη έναντι του μέλλοντος του τόπου και των ανθρώπων του. Ο κ. Περιφερειάρχης έθεσε μεταξύ άλλων ζητημάτων και το φλέγον ζήτημα της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία οδό, μεταφέροντας στους Δραμινούς εκπροσώπους την όποια επιλογή της σύνδεσης, γεγονός που οδήγησε όλους τους φορείς να αποφασίσουν μια κοινή συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα 19/06 αποκλειστικά για το θέμα αυτό. Ακόμη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση τη Δευτέρα 03/07/2017 με τους ίδιους φορείς, όπου θα καταθέσουν στην ολομέλεια των συμμετεχόντων φορέων έγγραφες τις προτάσεις τους, ώστε αυτές να ιεραρχηθούν και να αποτελέσουν τον στρατηγικό σχεδιασμό διεκδίκησης της επίλυσης των προβλημάτων.
Από τον κ. Πρύτανη του Δ.Π.Θ. ανακοινώθηκε ότι είναι έτοιμες οι μελέτες και ολοκληρωμένη κατατίθεται πρόταση για την ίδρυση νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου με έδρα και τη Δράμα καθώς και την αξιοποίηση του Δασικού χωριού Ελατιάς, ύστερα από την παραχώρησή του στο Πανεπιστήμιο, όπου θα λειτουργήσει Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού αποθέματος για την εκπαίδευση φοιτητών , μαθητών αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων περιβαλλοντικών ομάδων.
Ο δρόμος είναι μακρύς και η προσπάθεια συνεχής. Χωρίς να απεμπολούνται τα πραγματικά και καθόλα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο Δήμων ή και άλλων φορέων (Πανεπιστήμιο, ΑΤΕΙ, Νοσοκομείο, Εργατικό Κέντρο κ.ά.) η προτεινόμενη οργάνωση οφείλει να είναι συνεχής στο διηνεκές, πέρα από κάθε σκοπιμότητα , παρά μόνον αυτής της προσφοράς στον τόπο.

Πολιτική

Αθλητισμός

ΕΠΣ Δράμας:Οι ορισμοί των διαιτητών στα τοπικά πρωταθλήματα (16-17/12/17)

Μάθετε τους διαιτητές των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Δράμας για το Σαββατοκύριακο 16 και...

Κοντά στον πολίτη

Lifestyle και τεχνολογία στη DramaNOW.gr

Η DramaNOW.gr μεγαλώνει, με ειδήσεις πλέον που θα αφορούν το...

Facebook